U Benkovu i Bušinu planira se nastavak ulaganja u uređenje cesta, te ulaganja u komunalnu infrastrukturu i javnu rasvjetu, a u planu je i završetak spojne ceste Bu-1 i rekontrukcija ceste Valentinovo-Benkovo.

U današnjem obilasku družili smo se s građanima mjesnih odbora Benkovo i Bušin, koji su nas zajednički ugostili ispred DVD-a Benkovo.

Prije samog druženja obišao sam u pratnji predsjednika mjesnog odbora, Krunoslava Kučiša, nerazvrstane ceste na području naselja Bušin, cestu Bu-3.1 (Ž2096 – Odvojak I – Hercigonja – spoj Cvek – Bu3), za koju je potpisan ugovor o asfaltiranju dionice u dužini 120 m, na najkritičnijem dijelu prema domaćinstvu Hercigonja, a na kojoj radovi kreću čim dopuste vremenske prilike te cestu Bu-1 (donji Kusci), spojnu cestu, koja spaja županijsku i lokalnu cestu L22091 prema Valentinovu.

U druženju i razgovoru s građanima mjesnog odbora Benkovo, koji obuhvaća naselja Benkova, dijela Cigrovca i Svetojurskog Vrha te mjesnog odbora Bušin u sklopu kojeg su naselja Bušin, Klenice i Valentinovo, zadovoljstvo mi je istaknuti projekte realizirane u protekle 4 godine: u Benkovu je postavljena javna rasvjeta uz državnu cestu, obnovljeno školsko igralište i asfaltirano oko 1,2 km nerazvrstanih cesta. Na području mjesnog odbora Bušin također je po naseljima asfaltirano 1,2 km nerazvrstanih cesta i izvršena regulacija vodnih kanala u suradnji s Hrvatskim vodama te je otkupljena rodna kuća Janka Leskovara u Valentinovu.

Jasna Vnuk iz mjesnog odbora Benkovo i Gordana Križanec Ružić iz mjesnog odbora Bušin, kandidatkinje liste za Gradsko vijeće iz ta dva mjesna odbora, istaknule su zadovoljstvo dosad odrađenim projektima, te pozvale građane da 16. svibnja izađu na izbore te podrže Marka Vešligaja za gradonačelnika i listu SDP – ZS za Gradsko vijeće, za nastavak projekata na području Benkova i Bušina.

U narednom periodu planira se nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu i javnu rasvjetu u oba mjesna odbora. U Benkovu nastavljamo s ulaganjima u javnu rasvjetu, uređenje nogostupa, regulacije vodotoka i rekonstrukcije spojne ceste Valentinovo – Benkovo, dok u Bušinu započinjemo s uvođenjem javne rasvjete, te planiramo završetak asfaltiranja ceste Bu-1 kroz donji Bušin, u dužini od 450 m, uz daljnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu i uređenje cesta.

Odgovori