Hvala Vam!!!

Drage Pregračanke i Pregračani,
hvala vam na potpori koju ste mi pružili. Prije četiri godine donijeli smo u Pregradu potrebne promjene, a sada nastavljamo dalje. Naši projekti su realni i ostvarivi te ćemo u naredne 4 godine Pregradu učiniti još ljepšim mjestom za život. Velikih 65,81 posto glasova za našu listu za Gradsko vijeće i 71,46 posto za mene kao gradonačelnika te pobjeda u svim mjesnim odborima izuzetno je
priznanje za naš rad, ali i obveza koju ću zajedno sa zamjenicom Gordanom Križanec Ružić i cijelim Gradskim vijećem nastojati ispuniti. Čestitam također i novom/starom županu Željku Kolaru i njegovom timu na pobjedi u prvom krugu te mu želim puno uspjeha, dobrih rezultata i nastavak kvalitetne suradnje.

 

Pobjeda-neslužbeni rezultati

UVJERLJIVA POBJEDA – neslužbeni rezultati

تم نشره بواسطة ‏‎Marko Vešligaj‎‏ في 21 مايو، 2017

Povećana sigurnost na cestama

U protekle četiri godine radili smo na podizanju sigurnosti na našim cestama i to posebno sigurnosti djece. Izgrađeno je 4 kilometara nogostupa uz ključne prometnice, započeli smo projekt izgradnje autobusnih stajališta i prateće rasvjete i to prioritetno na područjima s puno djece putnika i napravljeni su novi pješački prijelazi. U planu je završetak započetih projekata kako bi naši najmlađi, kao i svi građani i građanke bili sigurni u prometu.

Stvaramo poduzetnu Pregradu

Gradska uprava postala je otvorena za poduzetnike kako bi im olakšala investiranje i poslovanje. Osnivanje upravnog odjela za gospodarstvo i Odbora za gospodarstvo kao savjetodavnog tijela, potpuno oslobađanje od komunalnog doprinosa, djelomično oslobađanje od komunalne naknade i subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite samo je mali dio onoga što poduzetnicima treba, ali je operativno provela aktualna gradska vlast.
Izradili smo temeljne preduvjete za investicijske aktivnosti: Prostorni plan i Strateški plan gospodarskog razvoja. Postojeća infrastruktura (a sve je tu: cesta, slivne vode, plin, voda, struja) trenutno je dovoljnog kapaciteta za potrebe poduzetnika. U poslovnoj zoni smo na gradskom zemljištu uz HEP-ovu pomoć izgradili novu trafo-stanicu, projekt izgradnje javne rasvjete u poslovnoj zoni je završen i predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Projekt izgradnje širokopojasnog interneta (na području cijelog Grada, ne samo poslovne zone gdje već postoji optička povezanost) je u fazi javne rasprave.
Manirom dobrog gospodara, gradska uprava redovito održava svoje nekretnine u poslovnoj zoni. Svaku novu investiciju pratimo od početka do kraja, bez obzira radi li se o gradnji poslovne hale ili poklon galerije.

Druženje s građanima na pregradskoj tržnici

I ovaj ponedjeljak proveli smo na tržnici u susretu s građankama i građanima. U društvu kandidatkinje za zamjenicu Gordane Križanec Ružić te kandidata i kandidatkinja s liste broj 5 za Gradsko vijeće građanima smo podijelili letke i bilten s programom za sljedeće 4 godine i drugi broj novina Zagorec. Pridružili su nam se i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, kao i predsjednik županijske podružnice Hrvatskih laburista-stranke rada Tomislav Končevski te smo uz kavu, sok i domaće kobasice razgovarali s građanima. Podršku nam je došao pružiti i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić.