Obavijest

Drage sugrađanke i sugrađani,

Ovim putem Vas obavještavam kako se iz praktičnih razloga ova stranica više neće ažurirati. Naime, www.markozapregradu.eu je stranica koja je bila napravljena za potrebe predizborne kampanje.

Informacije o gradu, kao i o mom radu kao gradonečelnika grada Pregrade, možete naći na idućim stranicama:

Pregrada.hr

Pregrada.info

Također, postoje službene Facebook stranice na kojima će se također objavljivati novosti i informacije važne za svakog građana Pregrade:

http://www.facebook.com/MarkoVesligajPregrada

http://www.facebook.com/GradPregrada

 

Obilježen Dan antifašističke borbe

421776_581623985215734_1766634306_n

Na današnji dan, 22. lipnja, 1941. godine je, u šumi Brezovica kod Siska, osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. Zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća, Zlatkom Šoršom, sam obilježio ovaj blagdan položeći vijenac i zapalivši svijeće pored spomenika palim borcima Narodnooslobodilačke borbe i žrtvama fašističkog terora na pregradskom području tijekom II. svjetskog rata na pregradskom groblju.

Nastavi čitati

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

1048986_581077275270405_841331443_o

U srijedu, 19.06.2013., održana je kostituirajuća sjednica Gradskog vijeća u prostoru Gradske vijećnice u Pregradi. Za predsjednika je izabran Zlatko Šorša sa liste SDP-ZS, dok su potpredsjednici Marijan Hohnjec sa liste HSS-a i Stjepan Hajdinjak sa liste HDZ-a. Vjerujem kako će svi vijećnici raditi zajedno za dobrobit naše Pregrade.

Nastavi čitati

Evidencija bicikala u Pregradi

934968_579758872068912_1777835747_n

U namjeri smanjenja broja kaznenih djela imovinskog karaktera u kojima se kao predmet otuđenja pojavljuje bicikl, odnosno smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti Policijska uprava krapinsko-zagorska u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom započela je s provedbom preventivne aktivnosti “BICIKLIRAJMO SIGURNO”. Tako su u subotu, 15. lipnja 2013., naše sugrađanke i sugrađani imali priliku sudjelovati u ovoj akciji.

Završna priredba u OŠ Janka Leskovara

IMGP8466

14. lipnja bio sam na svečanoj priredbi u OŠ Janka Leskovara kojom je obilježen Dan škole te zadnji dan u školskoj godini 2012./13. Kao što smo naveli u svom programu, dogradnja osnovne škole je nužna da bi se ostvario rad u jednoj smjeni čime bi se značajno podigla razina kvalitete obrazovanja osnovnoškolaca Pregrade.

Nastavi čitati

Primopredaja vlasti

IMG_0015

Jučer, 07. lipnja 2013., točno u podne u prostorijama Grada Pregrada izvršena je primopredaja dužnosti gradonačelnika grada Pregrade od strane Vilmice Kapac, koja je mandat gradonačelnice obnašala posljednjih 8 godina, novoizabranom gradonačelniku Marku Vešligaju.

Nastavi čitati

Zahvala biračicama i biračima

za_drugi_krug_zahvala_finalnaDrage sugrađanke i sugrađani,

velika mi je čast zahvaliti Vam u svoje osobno ime, ali i u ime novoizabranog zamjenika gradonačelnika Ivana Škrinjara, na iskazanom povjerenju koje ste iskazali meni i mojem timu u drugom krugu lokalnih izbora 2. lipnja 2013. godine.

Nastavi čitati

Druženje u Cigrovcu

IMGP8048

Na jučerašnjem druženju u Cigrovcu, čiji je organizator bila koalicija SDP-ZS, skupio se poveći broj simpatizera SDP-a, kao i mještana koji su imali razna pitanja za kandidata za gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja, ali i kandidata za zamjenika Ivana Škrinjara.

Nastavi čitati

Priopćenje s konferencije za novinare

srednja_priopcenjeU četvrtak 30. svibnja održana je konferencija za medije kandidata za gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja. Naime, proteklih je dana niz građana i građanki Pregrade primilo je uznemiravajuće pozive u kojima im se govori da će Marko Vešligaj, ukoliko postane gradonačelnik, ukinuti Srednju školu Pregrada i pripadajući Đački dom. Te su laži na konferenciji još jednom oštro demantirane. Konferenciji su prisustvovale i novoizabrana zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te saborska zastupnica Dunja Špoljar.

Nastavi čitati