Stvaramo poduzetnu Pregradu

Gradska uprava postala je otvorena za poduzetnike kako bi im olakšala investiranje i poslovanje. Osnivanje upravnog odjela za gospodarstvo i Odbora za gospodarstvo kao savjetodavnog tijela, potpuno oslobađanje od komunalnog doprinosa, djelomično oslobađanje od komunalne naknade i subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite samo je mali dio onoga što poduzetnicima treba, ali je operativno provela aktualna gradska vlast.
Izradili smo temeljne preduvjete za investicijske aktivnosti: Prostorni plan i Strateški plan gospodarskog razvoja. Postojeća infrastruktura (a sve je tu: cesta, slivne vode, plin, voda, struja) trenutno je dovoljnog kapaciteta za potrebe poduzetnika. U poslovnoj zoni smo na gradskom zemljištu uz HEP-ovu pomoć izgradili novu trafo-stanicu, projekt izgradnje javne rasvjete u poslovnoj zoni je završen i predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Projekt izgradnje širokopojasnog interneta (na području cijelog Grada, ne samo poslovne zone gdje već postoji optička povezanost) je u fazi javne rasprave.
Manirom dobrog gospodara, gradska uprava redovito održava svoje nekretnine u poslovnoj zoni. Svaku novu investiciju pratimo od početka do kraja, bez obzira radi li se o gradnji poslovne hale ili poklon galerije.