Pozdravna riječ

Dragi moje sugrađanke i sugrađani,

Prije četiri godine dali ste mi povjerenje i zajedno smo krenuli na put promjena. Promjena za kojim je Pregrada vapila na putu da postane mjesto kakvo zaslužuje biti. Put od grada s gradskom upravom koja nema jasnu infrastrukturnu i gospodarsku viziju koja se najbolje vidi u ulaganjima samo u centar, u kojem je asfaltirana bila tek trećina cesta, a poslovna zona zjapila je prazna. Grada nositelja loše titule drugog najnetransparentnijeg grada u Republici Hrvatskoj, u kojem nije bilo sluha za udruge i mlade, civilno društvo, ili njegov razvoj. Grada čije manifestacije su se, zbog nesluha i nesuradnje gradske uprave sa društvom srozale i izgubile prepoznatljivost i svoju bit, njegovanje naših izvornih vrijednosti.

U protekle četiri godine proveli smo niz ulaganja u Pregradu na području infrastrukture, gospodarstva, kulture i društvenih djelatnosti.

Postali smo jedan od najtransparetnijih gradova u našoj županiji te smo uveli sustav podrške civilnom društvu i u suradnji s udrugama izgradili igrališta za rekreaciju građana. Dovršena je adaptacija zgrade dječjeg vrtića i obnovljena su dječja igrališta.

Nismo zanemarili naša naselja, te smo asfaltirali novih 15 kilometara nerazvrstanih  cesta, i pokrenuli obnovu državnih cesta prema Humu na Sutli i Krapini.

Poslovna zona više ne zjapi prazna. Doveli smo nove investicije, i Pregradu promijenili u mjesto gdje poduzetnici dolaze poslovati zbog kvalitetne infrastrukture i prijateljskog odnosa gradske uprave, koja im je spremna pomoći.

Cilj nam je bio ravnomjerno razvijati sve dijelove Pregrade, a učinili smo to kroz efikasnu i transparentnu gradsku upravu, dobro osmišljen gradski proračun i pravedno trošenje novca poreznih obveznika. Kvalitetnim projektima privukli smo ulaganja u gospodarstvo, u turizam i javne potrebe, štonaš grad i sva njegova naselja čini ugodnim mjestom za rad i život.

Uvjeren sam da zajedničkim snagama možemo učiniti i još više, da Pregrada bude još bolja, još ljepša i još razvijenija, te Vas pozivam da se opet pridružite meni i mom timu, da zajedničkim snagama stvorimo takvu Pregradu.

Vaš,
Marko Vešligaj